BÖRJA KÖRA LEGENDSVart börjar jag och vad behöver man?


Licens: Har du bestämt dig för att börja köra måste du ha en racinglicens.På vissa banor i Sverige finns det möjlighet att köpa endags licens, just för att testa om det kan vara nåt man vill satsa på. Kolla med klubben där  du tänkt testa bilen, om vad som gäller hos dom.

Om du känner att du vill köra aktivt, så finns det  utbildning b.l.a på Kinnekulle ring och Gälleråsen där man kan ta sin licens, kolla resp. hemsida så finns det mer info  när utbildning hålls.
Förarutrustning: Det som går åt här är underställ, strumpor, ballaklava, skor, overall, handskar och hjälm. Tänk på att det måste vara godkänd utrustning, allt för säkerheten.

Här kan vi rekomendera att du går in på STEC.se, som erbjuder ett mycket prisvärt underställs paket på just godkänd utrustning. Resten av godkänd  förarutrustnings paket hittar du till mycket bra priser i våran webshop.


Race bilen: För att få tävla med din bil måste den ha en godkänd vagnbok.Det är en form av besiktning, som görs av tekniker ute på banan. Det är ju en liten trygghet i när man ska investera i en beg bil. Om du går i tankar att köpa en bil kan ju ett tips vara att prata med folk runt om i depån tex för att höra vad dom vet om bilen. Ett annat säkert tips är att kontakta Legends Freddy som har koll på dom flesta bilarna i Sverige, då det var han som tog in den första bilen hit.

Ett annat tips är att våga fråga, inga frågor är för dumma eller korkade, och vi alla har varit nya i det här.

Om det är något du undrar så slå gärna en signal till oss, eller mejla.

Vi som håller i Legend cars of sweden är Freddy och Göran.Reservdelar/tillbehör:  Då Legend cars of sweden är enda svenska företag som sammarbetar med fabriken i USA så kan du som kund känna trygghet i att du får endast orginaldelar. Vi säljer även kringutrustning till allra bästa pris, då vi vill att det här  ska vara en billig och rolig bilracing klass.
Legend Cars of Sweden har ett race team som heter "Team Legends of Sweden" på Facebook.

Vi har importerat ca 120 Legends bilar både från Finland och Usa och hjälper gärna till med både Import och att komma igång att börja tävla!

En fördel med att köpa bil genom oss är att första tävlingen ni kör så är ni med i vårat race team och vi hjälper till med allting som kan hända på banan!

Vi har med oss en Lastbil full med reservdelar, verktyg och kunskap!


Tveka inte att höra av er med frågor!

Mvh. Legend Fredde

info@legendcarsofsweden.se

+1 757 636 4979